Minibieb Rozenstraat

altijd open

Rozenstraat 16

't Ven – Rosmalen


Door de minibieb worden meer mensen aangezet om te lezen en komen velen meer in beweging en in contact met elkaar

Dat lukt tot op heden heel goed!

wie?

Ingrid

sinds wanneer?

januari 2021

wat voor soort boeken?

voor kinderen en volwassenen

hoeveel boeken passen er in het biebje?

50 - 60 boeken

wat is het formaat? (buitenmaten)

80 x 70 x 35 cm (b x h x d)

waar komt het kastje vandaan?

zelf gemaakt

 

Het loopt als een trein!

Van jongs af aan al 'gek' van lezen tot op de dag van vandaag. Veel boeken zelf aangeschaft en altijd gedacht dat het leuk zou zijn om ook anderen mee te kunnen laten genieten. Zo zonde om een boek 'gewoon' in een kast te zetten en daar te laten staan. Want zeg nou zelf: hoe vaak lees je een boek meerdere keren? Dat is bij mij sporadisch en dat zijn dan ook de exemplaren die ik niet weg wil doen. Voor de andere boeken leek mij het idee van delen via een minibieb al ruim 2 jaar een leuk idee. Alleen kwam het er niet van. Afgelopen kerstvakantie eindelijk doorgepakt met deze mooie kast als resultaat. Ik ben er heel blij mee en tot op heden heel veel anderen met mij. Het loopt als een trein en is zo leuk om te zien!
Hopen dat dit zo blijft en op deze manier een boek een tweede (of derde of volgend) leven krijgt, er meer mensen worden aangezet om te lezen en meer mensen 'in beweging' en in contact met elkaar komen. Dat lukt tot op heden heel goed.

 

instagram  minibieb_rosmalen

 

Ingrid

Bovenstaande tekst vind ik fantastisch en zó van toepassing op mijn bieb en het initiatief van de minibieb in het algemeen. De tekst staat ook op de gevel van de bibliotheek in 's-Hertogenbosch en ik heb me er door laten inspireren 😊

bieb 's-Hertogenbosch:  @huis73.nl