Hier vind je nog een heleboel minibieb-informatie

Minibieb-fb-pagina's

• fb-pagina Alle Minibiebs & Kinderzwerfboekstations in Nederland op 1 kaart!

Deze Facebookgroep (van Jacques Zuiderwijk) streeft naar een zo'n compleet mogelijk overzicht van ALLE minibiebs en kinderzwerfboekstations in Nederland op 1 kaart.

Heb je een minibieb en staat die nog niet op de kaart? Meld je dan aan. Dat kan via de fb-pagina. Deze minibiebkaart via Google MyMaps is in maart 2021 gestart met 2.000 unieke adressen. Er staan nu al meer dan 6.000 minibieb-adressen op!

>> Zie kaart

 

• fb-pagina Minibieb beheerders

Deze pagina is opgezet om ideeën en tips met andere minibieb-beheerders te delen. Heb je een minibieb in Nederland, België of woon je ergens anders? Voel je welkom!

Wij werken samen met minibieb.nl en kinderzwerfboek.nl

 

• fb-pagina Zwerfboeken in Nederland

Deze pagina is opgezet om ideeën en tips met andere minibieb-beheerders te delen. Heb je een minibieb in Nederland, België of woon je ergens anders? Voel je welkom!

Wij werken samen met minibieb.nl en kinderzwerfboek.nl

 

Minibieb-sites

Kinderzwerfboek.nl

Zwerfboeken zijn van alle kinderen! Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, laat je het weer verder zwerven. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in een KinderzwerfboekStation of…

Je herkent zwerfboeken aan de sticker op de kaft. Op die sticker staat: Neem me mee! Je mag het gratis mee naar huis nemen en lezen. Als je het uit hebt, laat het dan weer zwerven. Dan kan een ander kind het ook lezen. Op de binnenkant van de kaft zit ook een sticker. Op deze sticker staat vaak een zwerfcode… Met die code kun je de zwerftocht van het boek volgen. Steeds als deze code ingevuld wordt op deze website, krijg je een mailtje en weet je waar het boek is. Wist je dat sommige boeken zijn gaan zwerven in Utrecht en nu al in Leeuwarden zijn?

 

Minibieb.nl

Minibieb werkt vanuit het idee dat je de samenleving met elkaar leuker kunt maken. Je kunt een eigen minibieb ophangen aan jouw huis of plaatsen bij jouw vereniging, school of bedrijf.

Maar je kunt ook een andere Minibieb blij maken met jouw boeken. Leen niet alleen boeken, maar ruil er ook af en toe eentje.

Als iedereen meedoet, kunnen veel mensen genieten van lezen en verstoffen boeken niet achterin de kast. Wil jij ook een Minibieb beheren? Lees meer op de site.

Op deze site kun je je minibieb aanmelden.

 

Minibibliotheek.nl

Op minibibliotheek.nl kan je de dichtsbijzijnde minibieb of kinderzwerfboek-station zoeken en beoordelen. Je kan op plaatsnaam of postcode zoeken, maar je kan ook kijken waar de dichtsbijzijnde minibieb is van waar je op dit moment staat. Dat is handig, want zo kan je ook in een vreemde stad direct een leuk boek lenen!

Heb je zelf een minibibliotheek of KinderzwerfboekStation? Hier kan je deze gratis aanmelden. Als je je vermelding doorlopend wilt kunnen bewerken, foto's wilt kunnen toevoegen of op reviews wil kunnen antwoorden kan je deze lokatie vervolgens claimen. Hier vragen wij een kleine vergoeding voor.