Biebje

altijd open

Benedictijnenborch 21

Overlaet – Rosmalen


Boeken hebben voor mij waarde

Toen ik de eerste keer over minibiebjes las kleurde dat mijn dag

wie?

Tiny Schulp van Aggelen

sinds wanneer?

2017

wat voor soort boeken?

voor kinderen en volwassenen

hoeveel boeken passen er in het biebje?

zo'n 40 (dikkere) volwassenen boeken en zo'n 60 (dunnere) kinderboeken

wat is het formaat? (buitenmaten)

56 x 86 x 36 (b x h x d)

waar komt het kastje vandaan?

Het kastje is gemaakt door medewerkers van de sociale werkplaats Visie-R. Ik heb het geschilderd. Een buurman heeft een beschermende dakplaat en het naamplaatje 'biebje' gemaakt en bevestigd.

 

Boeken altijd gratis en voor iedereen toegankelijk 

Boeken hebben voor mij waarde, dat is altijd zo geweest. Toen ik de eerste keer in een tijdschrift over minibiebjes las kleurde dat mijn dag. Boeken altijd gratis en voor iedereen toegankelijk. Dat wilde ik ook!

Door deel te nemen aan het Beste idee van de Overlaet (mijn wijk) is het mogelijk geweest het minibiebje te realiseren op een toegankelijke plek.

Het enige wat ik regelmatig doe is de boeken voor de volwassenen en de kinderen gescheiden houden. Soms kan ik aanvullen met boeken die ik apart houd als het te vol wordt. Er wordt volop gebruik van gemaakt.

 

Tiny Schulp-van Aggelen

Mede-organisator en deelnemer aan

Minibiebweekend Rosmalen 2019

 

Over het minibiebweekend

Op zondag 22 september 2019 waren mijn minibiebje en ik onderdeel van het minibiebweekend Rosmalen. Ik werd geholpen door Betty Fleuren, als freule verkleed.

Op het aangrenzende stukje gras was een partytent opgezet, versierd met de minibieb vlaggenslinger. Een groot deel van mijn eigen kinderboeken stond klaar om voorgelezen te worden. Ik kreeg de kans om weer eens De reuzenkrokodil van Roald Dahl voor te lezen. Er was een (favoriete) grabbelton waar kinderen met behulp van grote dobbelstenen een groter of een kleiner cadeautje konden grabbelen.

 

Freule Betty

Naast de door mij gemaakte tafeltent stond mijn voorraad verkleedkleren. Freule Betty verzon ter plekke met behulp van een boek en de verkleedkleren een verhaaltje waar kinderen actief bij betrokken werden. Ook had freule Betty luistersprookjesboeken van vroeger meegebracht, waar kinderen prettig door verrast werden.

Er was een tafel met de puzzelkaartjes van de puzzeltocht en een drankje en een koekje.

We zaten (toen nog) in een rustige minibiebhoek van Rosmalen, maar het was desondanks een geslaagde dag.


De foto's van het Minibiebweekend zijn gemaakt door Gonnie van Aggelen.

 

Tijdens het Minibiebweekend in 2019

Op zondag 22 september 2019 waren mijn minibiebje en ik onderdeel van het Minibiebweekend Rosmalen. Ik werd geholpen door Betty Fleuren, als freule verkleed.